a) Commutative Property of Addition.

b) Additive Identity.

c) Associative Property of Addition.

d) Associative Property of Multiplication.

e) Commutative Property of Multiplication.

f) Commutative Property does not hold true for Subtraction.

g) Distributive Property of Multiplication over Subtraction.

h) Distributive Property of Multiplication over Addition.

(a) 24

(b) Addition and Multiplication.

(c) 0.

(d) 1.

(e) 0, 0,Identity element for Addition.

(a) 838 × (100 +3) = 838 x 100 + 838 x 3

= 83800 + 2514 = 86,314

(b) 91625 × 179 - 91625 ×79 = 91625 x (179 -100) = 9162500

(a) 391,000

(b) 123,400

(c) 187

(d) 1000

1) Marks obtained by Shelly :

Math = 49

English = 39

Science = 51

∴ Total marks obtained by Shelly =49 + 39 + 51 = 139

Marks obtained by John :

Math = 62

English = 32

Science = 54

∴ Total marks obtained by John =62 + 32 + 54 = 148

2) Number of students = 25

Fees paid by each = $ 812

Total fees paid by 25 students = 812 x 25 = $20,300

Fees paid by 40 classes = 20,300 x 40 = $812,000

3) Number of Roses = 7

Number of gladioli = 8

Number of bouquets = 9

Number of flowers = 9 x ( 7 + 8)

= 135 flowers

4) Amount paid for lunch = $55

Amount paid for dinner = $45

Number of days = 7

Money paid by him in 7 days = 7 x (55 +45) = $100

Answers of Whole Numbers

Home

GMAT

GRE

1st Grade

2nd Grade

3rd Grade

4th Grade

5th Grade

6th Grade

7th grade math

8th grade math

9th grade math

10th grade math

11th grade math

12th grade math

Precalculus

Worksheets

Chapter wise Test

MCQ's

Math Dictionary

Graph Dictionary

Multiplicative tables

Math Teasers

NTSE

Chinese Numbers

CBSE Sample Papers